Hva skjer når en teolog og prest – med dype røtter i norsk kristendom – forsøker å leve i åpen dialog med Østens religioner? Hva skjer når man er en «kristen som har møtt Buddha», slik forfatteren formulerer det? Siddhartha er ikke bare navnet på Buddha, men også hovedpersonen i Hermann Hesses roman av samme navn, et av de klassiske uttrykkene for den vestlige Østen-lengsel. I denne boken bearbeides denne lengselen i form av brev, samtaler og refleksjoner. Buddha og Jesus møtes, Laozi samtaler med forfatteren, Buddha og Beckett diskuterer tingenes tomhet, Erlende Loe og Per Olov Enquist lurer på hva det betyr at «det er helt zen».

Klipp fra anmeldelser

«…som å åpne ei gedigen skattkiste… I skattkista til Thelle finn ein brev og utdrag av samtaler, språklege perler og diamantar, teologisk humor og granitt og ting ein aldri før har sett nokon stad.» Kirke og Kultur

«Slik skriver bare den som har lest mye, tenkt lenge og dyppet pennen dypt i egne erfaringer… essaykunst av høyeste klasse… en innsiktsfull og fabulerende reise fram og tilbake mellom øst og vest…» Hamar Arbeiderblad

«Fascinerende og lett å lese er den, men dypt erfart og vanskelig å ane rekkevidden av.» Vårt Land

«Boka er et funn… kan leses til opplysning og oppbyggelse, og kanskje som en dytt mot avgrunnen for å kjenne suget fra møtene på tvers av historie, religion og kultur.» Nytt Norsk Kirkeblad

Pris: 198,-

Bestill (gratis forsendelse)