Det skjedde ikke i Betlehem er en formulering som er lånt fra dikteren Finn Bjørnseth. . «Det viktigste ved Jesus er det vi ikke får inn i våre systemer,» skriver Thelle i denne boken. «Når han temmes til å tenke våre tanker, mister hans tanker sin kraft.» Når de gamle mønstrene bryter sammen, må vi oppdage ham på ny – «ikke glansbilde-Jesus, ikke Jesus-er-svaret-Jesus, ikke den snille og humane Jesus som er altfor tett opp til min-egen-liberale-borgerlighet-Jesus, ikke moralens-vokter-Jesus, ikke bibelen-og-bekjennelsen-Jesus, ikke ta-imot-Jesus-i dag-Jesus…»

Klipp fra anmeldelser

«… hans formidable evne til at forene den klare tanke med det poetiske sprog. Alle klicheer bliver fejet væk, og han har en sans for at komme skævt og forståelig ind i teksterne… Den lange tanke og dedybe eftertænksomhed sætter læserens hastighed ned…» Kristeligt Dagblad

«Bøkene hans ruver ikke i bokhyllen… Men den som går i vei med den, må likevel være forberedt på at boken stillferdige tanker kan kreve stor plass i bevisstheten.» Agderposten

Pris: 160,-Bestill (gratis forsendelse)